Masterclass

Dé 12 tips voor een krachtig CV

Aan de slag met je CV. Jouw visitekaartje.

Één kans voor een goede eerste indruk

Laat je CV vóór je werken

In ieder loopbaantraject nemen we als sluitstuk ook het CV mee. Mijn coachingsklanten hebben helder waar hun kracht ligt en wat zij als volgende stap zien. Dit willen ze zo duidelijk mogelijk terug laten komen in hun CV. Ondanks het coachingstraject vinden ze dit nog niet zo makkelijk. Hoe laten ze, wat ze van zichzelf verhelderd hebben, zo goed en aansprekend mogelijk op hun CV terug komen? Ik help ze met diverse tips:

  • Omdat ik het belangrijk vindt dat ze een visitekaartje hebben waarop ze trots zijn
  • Omdat ik uit ervaring weet wat belemmert om een (nieuw) CV te maken dat daadwerkelijk vóór je werkt
  • Omdat deze tips goud waard zijn en concreet helpen bij de verdere stappen

En deze tips deel ik ook graag met jou.

Ik zie namelijk veel CV’s waar winst te behalen is. Veel tekst en informatie, veel beschrijvingen, veel pagina’s, veel zwart-wit (ofwel grijs of zelfs saai). Weinig highlights, weinig kleur, weinig persoonlijkheid. Ofwel: veel niet-relevante zaken, die zelfs afleiden(!) van jouw talent & dat wat jij komt brengen. Maar ik zie ook moderne CV’s die de essentie missen van wie de persoon is en wat hij brengt. Ontzettend zonde!

Een nieuwe baan, een nieuwe stap, een netwerkgesprek, een sollicitatiegesprek begint met je CV en de manier waarop jij je profileert. En -bovenal!- hoe jij je hierbij voelt. Heb jij helder wat je exact op je CV hebt staan? Spreekt dit voor je? Ervaar je trots en vertrouwen? Heb je zin om deze de “wereld in te zenden”? Tijd om een krachtig CV te maken.

Een sterk CV is helpend en vol van waarde

“Al mijn klanten upgraden hun CV, ervaren meer trots en voelen zich daarmee gesterkt. Bij zeker 90% vergt dit, vanwege diverse blinde vlekken, zelfs een stevige wijziging en opwaardering.”

BRENDA MOHR

In het kort:

Masterclass van ruim 50 minuten

12 tips (en meer) van een CV-coach met meer dan 20 jaar ervaring

Een frisse blik niet alleen voor je CV maar ook jezelf. Zet aan tot reflectie: kom jij tot je recht?

Ontdek jouw inspiratieboost. Laat je prikkelen door heldere voorbeelden

Jouw CV? Die gaat er na de masterclass anders uitzien!

NU EXTRA: video met dé bouwstenen voor een succesvolle layout

Voor alle leeftijden

Bij “zowel jong als oud” zie ik CV’s die weinig uitgesproken en aantrekkelijk zijn. Blijkbaar dragen we de klassieke CV-opmaak (of hoe we denken dat een CV zou moeten zijn) aan elkaar over. Ik gebruik vaak de term “de MS-DOS-versie van een CV” waarmee ik bedoel dat de CV die ik voor me krijg van een oude stempel is, of althans een oude stempel uitstraalt. Jammer, want je CV is zo’n prachtig instrument dat je kan helpen om makkelijker (en sneller) dat te bereiken wat jij graag wilt.

Wat ik hiermee wil zeggen, is dat het maken van een aansprekend en aantrekkelijk CV niet zo eenvoudig is. Vaak gaan we ook met het bestaande CV aan de slag en vullen die weer aan met een recente werkervaring of een opleiding. Een update. Maar geen upgrade.

Mijn ervaring is dat ieder CV (zelfs eentje van 3 a 4 pagina’s) kan omgebogen worden naar een aansprekend en helder visitekaartje waarop je trots bent. Én, jou ook sterkt in het uitdragen van wie je bent en wat je wilt in gesprekken. Don’t underestimate de kracht van een CV dat JOU uitstraalt.

Gun jezelf een goede match

In deze masterclass leer je met een frisse blik naar je CV kijken. Even los, van wat je al hebt staan. Los van je werkervaringen en opleidingen. Je leert dat je CV een middel is en een belangrijk instrument is in jouw loopbaantraject, bij sollicitatieprocedures en/of netwerkgesprekken.

Ik geef je inspiratie en andere invalshoeken. Als het ware een nieuw paar ogen, waardoor je met afstand naar jezelf, jouw kracht, jouw wensen en dus ook naar je CV gaat kijken. En jezelf de kritische vraag stelt: wat wil ik bereiken met mijn CV? Wat wil ik uitstralen, zodat ik het ook makkelijker kan aantrekken?

Wat je aandacht geeft groeit, begint al bij je CV. Het creëren van een échte match, start bij je CV. Gun jezelf een goede start en vergroot de kans op succes. Door goed aan te geven wie je bent, wat je kracht is en wat voor jou belangrijk is.

Even uitzoomen, een aantal highlights noteren die je graag op je CV wilt laten terugkomen. En ja, soms betekent dit een streep door je huidige CV.. en opnieuw beginnen.

Sjoerd over de masterclass

“Ik was me niet zo bewust hoeveel winst je kunt behalen door eens kritisch naar je CV te kijken en de manier waarop je jezelf profileert.”

Jouw CV. Jouw visitekaartje.

Deze Masterclass is iets voor jou als je

Beseft dat je één kans maakt op een goede eerste indruk

Nieuwsgierig bent om met een frisse blik naar je CV te kijken

Bereid bent om direct met de tips aan de slag te gaan

Vanuit kracht wilt solliciteren en gesprekken wilt voeren

Stress zoveel mogelijk wilt verminderen en de kans op een match wilt vergroten

Jezelf beter uit de verf wilt laten komen, en jouw kracht en waarde meer wilt uitstralen

Niet alleen op "papier" maar ook in gesprekken beter wilt aangeven wie je bent en wat je brengt

Inziet dat jezelf centraal stellen begint bij een CV dat vóór je werkt

Creëer jouw top CV

  • 12 tips, en meer
  • Met een extra video over de bouwstenen voor een succesvolle lay-out
  • 30 dagen toegang (als stok achter de deur om direct met de tips aan de slag te gaan).

Nu voor slechts € 33,00 (exclusief 21% btw). Bij aankoop ga je akkoord met de disclaimer.

Dé 12 tips voor een krachtig CV

Start meteen met de Masterclass

“Helaas zie ik té vaak veel afleiding,
waardoor het CV aan kracht verliest”

“Je CV is jouw binnenkomer. Het zou de magneet moeten zijn van jouw kwaliteiten die jij graag wilt laten zien. Van jouw wensen en ambitie; van dat wat voor jou belangrijk is”.
BRENDA MOHR

Disclaimer:
Voordat je enthousiast en geïnspireerd met je CV aan de slag gaat, wil ik je wijzen op deze kleine lettertjes: de masterclass wordt 30 dagen voor je beschikbaar gesteld. De inhoud van deze presentatie is mijn intellectueel eigendom en mag niet gedeeld of verspreid worden. Je geeft toestemming om product-gerelateerde mailberichten van mij te ontvangen; je kunt je op elk moment afmelden.
Tenslotte, wil ik je erop wijzen dat het opstellen van een goed CV niet alleen een leuk proces is, maar ook een belangrijke en nauwgezette taak. De inhoud van je CV kan effect hebben op (het verloop van) sollicitatie- en aanstellingsprocedures; ik aanvaard hiervoor geen aansprakelijkheid. De tips helpen je op weg, je kunt hier geen rechten aan ontlenen. Als je vragen of twijfel over je CV hebt, adviseer ik je om bij mij een persoonlijk advies in te winnen. Volledigheidshalve wijs ik je erop dat mijn algemene voorwaarden ook van toepassing zijn op deze dienstverlening.

Ja maar.. een CV moet toch?

Misschien heb jij het idee dat het goed is om een CV te hebben van 3 pagina’s, want dat straalt veel ervaring uit?
Of denk je dat het juist is om volledig te zijn in de taken, rollen en verantwoordelijkheden die je allemaal hebt vervuld?
Of heb je ooit gehoord dat je moet voorkomen om op een foto beoordeeld te worden? Dat kleur in je CV te uitgesproken is? Dat het vooral degelijk en volledig moet zijn?

Gun jezelf ruimte om met een frisse blik naar je CV te kijken. Kom los van de overtuigingen die wellicht de kracht van jouw CV in de weg staan, en versterk jouw CV met inspiratie en tips.

Laat je inspireren met 12 CV-tips

 
Nu € 33,00 exclusief BTW

30 dagen toegang 

Met de aankoop verklaar je op de hoogte te zijn van de disclaimer.

Enkele vragen

Kan ik wel met mijn CV aan de slag als ik geen coaching heb gehad?

Ook zonder coaching kun jij je CV verbeteren. De tips helpen je om met een frisse blik naar jezelf te kijken. Wellicht triggeren deze jouw reflectie en zet het je aan tot nadenken. Van “achterwaarts naar voren werken”, werkt voor sommigen heel goed. De tips en suggesties kunnen net dé eyeopeners zijn waardoor je verder kunt. Bij twijfel adviseer ik je om 1-op-1 CV-coaching of loopbaancoaching te nemen.

Mijn dosis aan werkervaring maakt dat ik een uitvoerig CV heb; heb ik dan wel iets aan de Masterclass?

Met veel of weinig werkervaring is het aan te raden om kritisch naar je CV te kijken. Ben je trots op je CV? Zorgt het voor succeservaringen, niet alleen in gesprekken, maar ook na je aanname? Zo nee, of merk je enige twijfel? De 12 tips gaan je helpen om iets moois (niet alleen qua layout maar ook qua inhoud) van je CV te maken en de kans op een (duurzame) match te vergroten.

Wat als je weinig werkervaring hebt?

Ik zie vaak dat weinig werkervaring kan leiden tot overcompenseren. En juist een CV van 2 a 3 pagina’s oplevert, dat ik je zou afraden. Je mist daarmee scherpte en verliest aan kracht.

Hoe onervaren jij je wellicht voelt.. Je neemt altijd jezelf mee: mooie kwaliteiten, interesses, ideeën en motivatie. Ook díe verdienen een helder en aansprekend visitekaartje. Het helpt bij solliciteren. En, wie weet tref je binnen je netwerk, of via via, iemand die jou een kans wilt geven.

Ik worstel met mijn leeftijd; wel of niet op mijn CV?

Het is niet verplicht om je leeftijd of geboortedatum op je CV te zetten. Het is helemaal oke om het niet te noemen. En ook oke om het wel te noemen.

Mijn advies is om je leeftijd te noemen als dit vóór je werkt in de stap die je wilt maken. Werkt het denk je tegen je? Neem het dan niet op. Voor al mijn adviezen geldt om bij twijfel persoonlijk advies in te winnen.

Neem contact op

7 + 9 =