Training

Ontspannen ‘nee’ zeggen
En meer ‘ja’ tegen jezelf

Dinsdag 15 oktober 2024

Trainingsdag

Ontspannen ‘nee’ zeggen

Hoe zeg je “nee” op een manier die bij jou past?

Van inzicht en heldere handvatten naar verandering

Grenzen stellen, meer los laten.. mooie woorden. We gebruiken ze vaak, maar vormen soms meer een containerbegrip dan dat we concreet voor ogen hebben hóe we dit doen? Wat betekent dit nu exact voor jou? Wat vraagt dit van jou concreet in gedrag en communicatie?

Je grenzen aangeven, is ontzettend belangrijk. Zo creëer je ruimte om aandacht te geven wat voor jou belangrijk is. Je weet dit wel, maar toch vind je het lastig. Ergens geeft anderen helpen, “nog even” bijspringen en je schouders eronder zetten je ook een goed gevoel. De drempel om nee te zeggen voelt hoog, waarmee het patroon van over je grenzen gaan, teveel hooi op je vork en jezelf wegcijferen in stand blijft.

Persoonlijk leiderschap: jezelf meer centraal stellen

Patronen doorbreken is niet eenvoudig, maar essentieel voor meer groei

Meer jij = Meer in je kracht

Meer ‘ja’ tegen jezelf

In deze training leer je de ombuiging te maken van wat níet voor je werkt naar wat wél voor je werkt. Wat helpt je niet? Wat helpt je wel?

Daarbij besteden we ook aandacht aan de mechanismen die het ongewenste patroon in stand houden. We creëren begrip voor wat maakt dat je het niet zo eenvoudig vindt om “nee” te zeggen. Dit geeft lucht en ruimte. Doordat je meer inzicht hebt, ga je meer mildheid voelen ten aanzien van jouw behoefte om je grenzen beter aan te geven. Je veranderingsbereidheid en commitment om jezelf meer centraal te stellen, neemt hierdoor toe. Een belangrijke randvoorwaarde, én een sleutel bij persoonlijke ontwikkeling, meer persoonlijk leiderschap en groei in assertiviteit.

“Moet ik nu stellig “nee” zeggen? Met mijn armen over elkaar en een boos gezicht? Als ik er klaar mee ben, kan het maar beter duidelijk zijn nietwaar?”.

Nee, dat kan zeker anders. Ik leer je praktische handvatten om ‘nee’ te zeggen zoals dat voor jóu goed voelt.

Een praktische en aansprekende training

Dit is voor jou als je

Regelmatig ervaart dat jij je grenzen overschrijdt

Vaak woorden gebruikt als loslaten, grenzen aangeven en het moeilijk vindt om dit concreet handen en voeten te geven

Een worsteling ervaart tussen loyaal zijn aan jezelf en het behouden van relaties

Inzicht en begrip wilt ervaren waarom je doet wat je doet

Nieuwsgierig bent naar mogelijkheden om je gedrag en communicatie te versterken

Bereid bent om de praktische handvatten in de praktijk daadwerkelijk toe te passen

Beseft dat oefenen en doen een sleutel is om patronen te doorbreken en jezelf zo meer versterken

Waarmee ga jij de deur uit?

Een helder overzicht met jouw mechanismen die patronen in stand houden. En nog beter, dat wat je meer aandacht mag geven

Een “spiekbriefje” met hoe je dat concreet, in communicatie en gedrag, kunt toepassen

Essentiële ingrediënten voor meer balans heb je helder op je netvlies

Meer vertrouwen en een lagere drempel om je grenzen aan te geven zoals dat voor jou goed voelt

Een gevoel van samen en herkenning (je bent niet de enige die met dit thema worstelt)

Meer inspiratie door de voorbeelden en ideeën van de andere deelnemers

Enige tijd na de training bel ik om te checken hoe het met je gaat

Foto vergaderlocatie Het Creijennest

De training geef ik in de mooie vergaderlocatie Het Creijennest. Een inspiratievolle en kleinschalige accommodatie waar we in een fijne setting van alle gemakken voorzien zijn. 

Praktisch
  • Dinsdag 15 oktober 2024
  • Ontvangst tussen 9.00 en 9.30 uur, start om 9.30 uur en omstreeks 16.30 uur ronden we af
  • Groepsgrootte maximaal 6 a 8 deelnemers
  • Geheel verzorgde dag met koffie, thee, lunch en iets lekkers in de ochtend en middag
  • Kosten € 389 exclusief BTW
  • Vergaderlocatie Het Creijennest, Striensestraat 31 te Rosmalen

Ja! Ik meld me graag aan

10 + 9 =

Wil jij je voor deze training aanmelden? Dat kan door het online formulier in te vullen of mij een mail te sturen. Vervolgens ontvang je de details met betalingsgegevens. Na betaling is je plekje bevestigd. Wil je de kosten bij je werkgever declareren?* Noteer dan de naam, adresgegevens en overige factuurgegevens van je werkgever in het invulveld. Dan vermeld ik die op de factuur (als dat wenselijk is). Voorafgaand de training zal ik nog contact met je opnemen voor enkele vragen zoals dieetwensen.

Om een prettige leersetting te creëren, is deze training toegankelijk voor maximaal 6 a 8 personen. We gaan van start bij minimaal 5 deelnemers.

Deze training kan ook in-company gegeven worden.

 

Ervaringen

Ik heb waardevolle informatie gekregen, die ik direct en concreet naar mijn situatie kon vertalen. Niet alleen inzicht in mijn handelen, maar ook hoe ik dit kan beïnvloeden. Indrukwekkend!

Jouw heldere, respectvolle werkwijze en aanpak door op ieders concrete punten aan te haken is bijzonder en heel prettig.

Henriëtte

De training is goed opgebouwd met praktische tools om zelf aan de slag te gaan. Zo krijg je inzicht in de belangrijkste punten voor jezelf en herkenning van oorzaken.

Iedereen komt aan het woord. Daardoor is er een prettige sfeer en een goede interactie onderling en met de trainster. Rustige uitleg, fijne presentatie met duidelijke slides. Ook zijn er goede oefeningen met herkenning van de eigen praktijk en situaties, en welke personen of situaties welk gedrag triggeren. Heel leerzaam. En fijn dat je een hand-out meekreeg.

Lissy

Brenda weet vriendelijk, motiverend, in een goed tempo en met herkenbare voorbeelden veel duidelijkheid te creëren. Dit helpt mij om situaties te begrijpen en mijn gedrag meer bewust in te zetten.
Goed luisterend en inspelend op de dingen die gezegd worden. Ik vond het juist leerzaam om dit in groepsverband te doen, ik heb veel geleerd. Fijn!

Anke

Mooie en leerzame workshop, wat het gedrag van de ander over jezelf vertelt. Goede en heldere voorbeelden om de vertaalslag naar jezelf te maken!

Frank

Heb je een vraag over de training?

Meer weten?